Βόλτα… στ’αστέρια!

 

Εκεί θα σας ταξιδέψουν οι νυχτερινές επισκέψεις που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στα αστεροσκοπεία του Θησείου και της Πεντέλης. Το Athens Walk είπε να απομακρυνθεί λίγο από το κέντρο και διάλεξε αυτό της Πεντέλης για την επίσκεψη του.

Τι καλύτερο για τα όμορφα βράδια του Σεπτέμβρη από μια βόλτα στ’αστέρια;

Η ξενάγηση ξεκίνησε με μια εισαγωγή από τον εξαιρετικό κό. Άρη Μυλωνά. Αφού μας εξήγησε συνοπτικά το αντικείμενο και το έργο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τα Ινστιτούτα που περιλαμβάνει και την έρευνα που γίνεται σε αυτά ξεκίνησε να μας μιλάει για το διάστημα, τα αστέρια, τους γαλαξίες και άλλα τόσα.

Η ομιλία του είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προσπάθησε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας έννοιες που η τηλεόραση και η καθομιλουμένη έχει διαστρεβλώσει. Σε όλη τη διάρκεια έδινε το λόγο και έκανε ερωτήσεις σε όλους τους μικρούς φίλους που βρίσκονταν στην αίθουσα δίνοντας τους την ευκαιρία να μάθουν μέσα από το διάλογο. Με αρκετές δόσεις χιούμορ έκανε όλη την αίθουσα να γελάει σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν.

Η βραδιά συνεχίστηκε στον εξωτερικό χώρο του Αστεροσκοπείου με τον κο. Μυλωνά να μας δείχνει γνωστά αστέρια και πλανήτες στον πεντακάθαρο Αττικό ουρανό. Ο καιρός βοήθησε στο μέγιστο και είχαμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε πολλούς αστερισμούς αν και το φως της Σελήνης που πλησίαζε στην πανσέληνο δε βοηθούσε…

Τ’αστέρια μέσα από το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Αττικής!

Η παρατήρηση της Σελήνης μέσα από το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου είναι μια εμπειρία μοναδική.

Το καλύτερο φυσικά κομμάτι της ξενάγησης ήταν η παρατήρηση μέσα από τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου. Το αστεροσκοπείο της Πεντέλης διαθέτει δυο τηλεσκόπια μέσα από τα οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον Κρόνο με τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια του και τη Σελήνη!

Το τηλεσκόπιο Newall είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στην Αττική. Είναι ένα ιστορικό τηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε πρίν από ενάμιση σχεδόν αιώνα! Η χρήση του πλεόν είναι καθαρά εκπαιδευτική και μέσα από αυτό μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν την παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων.

Η ξενάγηση και η παρατήρηση μέσα από το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Αττικής είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε! Η δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους του Κέντρου Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου είναι καταπληκτική και η διάθεση τους να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση θα σας χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά.

Ακολουθήστε τη σελιδα του Κέντρου Επισκεπτών στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις που διοργανώνει.

Δείτε το πρόγραμμα επισκέψεων για τα Αστεροσκοπεία του Θησείου και της Πεντέλης.

Tips αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το Αστεροσκοπέιο της Πεντέλης:

  • Καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρονική κράτηση, φροντίστε να είστε στο χώρο αρκετά νωρίτερα για να εξασφαλίσετε την είσοδο σας στην ξενάγηση.
  • Μη διστάσετε να ρωτήσετε το οτιδήποτε. Οι άνθρωποι που κάνουν την ξενάγηση είναι κάτι παραπάνω από φιλικοί και  θα κάνουν την επίσκεψη σας πιό ευχάριστη!
  • Το κυλικείο του Αστεροσκοπείου έχει θέα όλη την Αθήνα! Ένα καφεδάκι θα γεμίσει το χρόνο της αναμονής σας τόσο ευχάριστα που δε θα το καταλάβετε. Αν είστε πεινασμένοι δοκιμάστε την κοτόπιτα… Θα σας αποζημιώσει!
  • Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης με μια μεσημεριανή στάση για φαγητό ή καφέ στην πλατεία της Πεντέλης. Απέχει λιγότερο από 5 λεπτά από το Αστεροσκοπείο.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση