Το Open House για 3η χρονιά στην Αθήνα!

Open House 2016 - Το νέο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ είναι μια από τις ξεναγήσεις της διοργάνωσης.

Open House 2016 – Το νέο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ είναι μια από τις ξεναγήσεις της διοργάνωσης.

Open House Athens 2016

Μετά από δυο πετυχημένες διοργανώσεις το Open House επιστρέφει στην Αθήνα με περισσότερα κτίρια από κάθε χρονιά!

Με 91 κτίρια για να επισκεφθείτε, το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, το Open House Athens θα σας κάνει να δείτε την Αθήνα με άλλο μάτι!

Όπως διαβάζουμε από την επίσημη σελίδα του θεσμού,

«Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής . Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται κάθε άνοιξη και φέτος, τρίτη χρονιά, στις 15-17 Απριλίου.»

Κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά και δημόσια ιδρύματα, κτίρια από το 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα συνθέτουν ένα μίγμα διαφορετικής αρχιτεκτονικής άποψης που θα σας ταξιδέψει στον αστικό τρόπο ζωής του τελευταίου αιώνα. Κτίρια νεοκλασσικά, σύγχρονες κατοικίες, industrial χώροι, καταστήματα με vintage αισθητικοί, κήποι που το ξύλο δένει αρμονικά το γυαλί και το σίδερο… Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια ξενάγηση θα ταιριάζει απόλυτα στο προσωπικό σας γούστο!

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία και δείτε μερικά εξαιρετικά δείγματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που συνθέτουν το Αθηναϊκό αστικό τοπίο του 2016!

Δείτε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων εδώ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση