Διάλογοι στο Λύκειον του Αριστοτέλη: 8 σημαντικοί Αθηναίοι, διάλογος σε 4 σύγχρονα θέματα

 

Το Λύκειο του Αριστοτέλη ή η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη: Ένας ξεχωριστός χώρος στην καρδιά της πόλης που νέοι Αθηναίοι διδάσκονταν υπό τον πολυεπιστήμονα φιλόσοφο την ρεαλιστική σκέψη, τη μελέτη της γνώσης, τη σφαιρική εξήγηση του κόσμου μέσω του καθολικού συστήματος.
Αυτή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 16:00 έως τις 20:00 ‘αναβιώνουμε’ την  λειτουργία του χώρου ως σημείου ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων  με την αρωγή 8 σημαντικών Αθηναίων του τώρα που θ’ αναπτύξουν λόγο πάνω σε 4 σύγχρονους θεματικούς άξονες. 

Ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας και ο Λευτέρης Σκιαδάς, δημοσιογράφος-ιστορικός μιλούν για την Αθήνα, ο Φίλιππος Κουτσάφτης, διευθυντής φωτογραφίας-ντοκιμαντερίστας και οΚώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος για την Αρχαιολογία, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής-συγγραφέας-μεταφραστής-ποιητής και η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια ψυχολογίας-συγγραφέας αναλύουν περί Δημοσίου λόγου και λόγου Ψυχής, ενώ ο Θωμάς Δοξιάδης, αρχιτέκτονας-αρχιτέκτονας τοπίου και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, διδάκτωρ μαθηματικών-συγγραφέας μας εισάγουν στην Επιστήμη.

Ταυτόχρονα αρχαιολόγοι του Λυκείου  θα πραγματοποιήσουν δύο ξεναγήσεις για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτόν τον σημαντικό χώρο. Άλλη μια ευκαιρία να συνδεθούμε με την ιστορία της Αθήνας μας και να τη δούμε διαφορετικά, σ’ ένα χώρο που αξίζει να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστός!

Το πρόγραμμα:

(οι ομιλίες ειναι ταυχρόνες σε δύο διαφορετικά σημεία, με την ελαφριά χρήση μικροφώνου)

16:00 – 16:45
«Περί Αθήνας Λόγος»
Νίκος Βατόπουλος, Λευτέρης Σκιαδάς

17:00 – 17:45
«Περί Αρχαιολογίας Λόγος»
Φίλιππος Κουτσάφτης, Κώστας Πασχαλίδης

18:00 – 18:45
«Δημόσιος Λόγος και Περί Ψυχής Λόγος»
Νίκος Σιδέρης, Φωτεινή Τσαλίκογλου

19:00 – 19:45
«Περί Φυσικών Επιστημών Λόγος»
Θωμάς Δοξιάδης, Τεύκρος Μιχαηλίδης

 

pinakas222

via atenistas


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση