6 ιδανικά μέρη για βόλτα με τον σκύλο σας

Όσοι έχουμε σκύλο, ξέρουμε καλά πως όλα τα σκυλιά – ακόμη και τα πιο μικρόσωμα, έχουν ανάγκη την βόλτα τους προκειμένου να αλλάξουν παραστάσεις, να νιώσουν ότι δεν περιορίζονται στους 4 τοίχους ενός διαμερίσματος, να τρέξουν και να κοινωνικοποιηθούν. Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιος δεν έχει πιάσει τον εαυτό του να νιώθει – έστω και μια φορά – πως βαριέται ή είναι τόσο κουρασμένος που αδυνατεί να σηκωθεί  για να πάει βόλτα τον σκύλο του; Εντάξει, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Ωστόσο, τέτοια κρούσματα υπάρχουν κυρίως γιατί δεν κάνουμε μια ουσιαστική βόλτα τον σκύλο μας, αλλά μια ακόμα αγγαρεία όπως τόσες και τόσες σε μια ημέρα ρουτίνας· τριγυρνάμε συνεχώς γύρω από το πάρκο της γειτονιάς μας κάνοντας κύκλους, συναντώντας εικόνες και κόσμο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε μέρα κι αυτό μας κάνει να βαρεθούμε περισσότερο, να είμαστε νευρικοί και να περιμένουμε πότε επιτέλους θα κάνει ο σκύλος μας την ανάγκη του για να γυρίσουμε πίσω.

Αν όμως το σκεφτόμασταν λίγο πιο ουσιαστικά και κάναμε μια προσπάθεια να δείξουμε την αγάπη μας προς αυτόν και μέσω της βόλτας που επιλέγουμε να κάνουμε μαζί του τότε θα περνούσαμε κι οι δυο πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για το σκύλο μας απ’ ότι η βόλτα σε μια καινούργια διαδρομή. Ο άγνωστος τόπος, η εξερεύνηση εκεί που δεν έχουν ξαναπατήσει και η αναζήτηση νέων μυρωδιών και εικόνων, διεγείρει την όσφρησή τους που είναι η κυρίαρχη αίσθησή τους. Είναι πολύ σημαντική για την ευτυχία τους η διαδικασία της ανακάλυψης, η πρόκληση της ανίχνευσης, η παρότρυνση για εξερεύνηση.

Κι επειδή η χαρά τους είναι για μας χαρά διπλή, ας δούμε μερικά μέρη που μπορούμε να βολτάρουμε ανέμελα, να απολαύσουμε την διαδρομή, να δούμε νέες εικόνες και να κοινωνικοποιηθούμε και οι δύο!

dogs_togetherIMG_20150422_001132

 

Εθνικός Κήπος

Ένας ιδανικός περίπατος με τον σκύλο μας στο κέντρο της πόλης. Μονοπάτια, γκαζόν, δέντρα, λίμνες και ένα παραδοσιακό καφενείο κάνουν αυτή την επιλογή ιδανική τόσο για εσένα όσο και για τον σκύλο σου!
Τις καθημερινές δεν έχει αρκετό κόσμο, ενώ τα σαββατοκύριακα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον επιλέγουν για βόλτα σαν την δική σας, ποδηλατάδα ή περπάτημα.

Άλσος Συγγρού – Μαρούσι

Μια πολύ καλή επιλογή για τους σκύλους μιας και είναι περιφραγμένο και ασφαλές – αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα αφήσετε τον σκύλο από τα μάτια σας! Η μεγάλη έκτασή του, το γρασίδι και τα δρομάκια, επιτρέπουν στο σκυλί να τρέξει ανενόχλητο, να εκτονωθεί στο πράσινο και να απολαύσει στιγμές ελευθερίας αλλά και ξεκούρασης. Ο ίσκιος απ’ τα αμέτρητα πεύκα, θα δώσει και σε σένα λίγη χαλάρωση!

Αντώνης Τρίτσης

Το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης βρίσκεται ανάμεσα στου Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Όμορφο μεγάλο πάρκο με έξι λίμνες, δέντρα, γρασίδι και δρομάκια. Αν δεν έχετε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα υπάρχει οργανωμένη καφετέρια για ποτά και σνακ. Είναι σίγουρο πως εκεί θα δείτε πολλούς να βολτάρουν με τους τετράποδους φίλους τους. Ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, αλλά με προσοχή – δεν τα πάνε όλοι οι σκύλοι καλά μεταξύ τους με την πρώτη ματιά!

Άλσος Παπάγου

Ο Δήμος Χολαργού δημιούργησε ένα πάρκο για σκύλους, περιφραγμένο,  με παιχνίδια agility για τους «μαθητές», ειδικό χώρο για να πετάμε τα περιττώματα και παροχή καθαρού φρέσκου νερού σε μπολ! Σε όλο το υπόλοιπο πάρκο κυκλοφορούν κανονικά τα σκυλιά, απλά στον συγκεκριμένο χώρο μπορούν και χωρίς λουρί – πάντα με προσοχή – όπου ξεδίνουν πραγματικά στο τρέξιμο και στο παιχνίδι!

Dog Cafe Park

Μετακινούμαστε προς τον Γέρακα και σε κάτι πιο οργανωμένο. Το Dog Cafe Park αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για να απολαύσεις τον καφέ σου ή το σνακ σου παρέα με τον σκύλο σου. Διαθέτει εξωτερικό και εσωτερικό πάρκο για ατελείωτο παιχνίδι και μπάνιο ή κούρεμα από επαγγελματία groomer σε προσιτές τιμές. Συχνά, διοργανώνει events ιδιοκτητών και φίλων με συγκεκριμένες ράτσες σκύλων προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους ιδιοκτήτες και σκύλοι και να πάρουν πληροφορίες από εκπαιδευτές, αλλά η είσοδος είναι φυσικά ανοιχτή για όλους.

Πάρκο Φλοίσβου

Η μαρίνα του Φλοίσβου αποτελεί έναν εξαίρετο προορισμό για σκυλογονείς. Στο πάρκο αποκλειστικά για σκύλους μπορείς να αφήσεις ελεύθερο το σκυλί σου να παίξει και να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά. Επίσης, ο δήμος διαθέτει δωρεάν σακουλάκια για να μαζεύουν οι ιδιοκτήτες τις ακαθαρσίες των σκύλων τους και να τις πετάνε στον ειδικό κάδο.

Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε φροντίστε να περάσετε καλά οι δυο σας και να γυρίσετε πίσω αποφορτισμένοι και χαρούμενοι!

  • Εθνικός Κήπος
  • Μαρίνα Φλοίσβου
  • Άλσος Συγγρού
  • Πάρκο Τρίτση
  • Άλσος Χολαργού

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση