Κρίταμο!!

Το άγνωστο σε πολλόυς κρίταμο ή κρίθαμο είναι ένα φυτό πέριξ των Ελληνικών θαλασσών καθώς το συναντάμε στις μεγάλες αμμώδεις εκτάσεις, στα γλαρονήσια και στις κοιλότητες των απόκρημνων βράχων, πάντα δίπλα στην θάλασσα και πουθενά αλλού.

Πήρε το όνομά του από τους αρχαίους Eλληνες οι οποίοι, θέλοντας να δείξουν την ομοιότητα που έχουν οι σπόροι του φυτού με το κριθάρι, το ονόμασαν «κρίθμον»

Είναι ένα φυτό με σαρκώδη, λεία και επιμήκη φύλλα, το οποίο θεωρήθηκε από την αρχαιότητα ήδη εξαιρετικό διεγερτικό της ορέξεως! Τα φύλλα του είναι βρώσιμα και μάλιστα περιέχουν σε σημαντικές ποσότητες αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες, τα οποία και θεωρούνται συστατικά ορεκτικά, καθαρτικά του αίματος και τονωτικά!

Το κρίταμο όμως εκτώς απο φυτό είναι και εστιατόριο…Ένα εστιατόριο που μοιάζει με μπακάλικο!
Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή. Στο Ίλιον και απέναντι απο το δημαρχείο κάτι άρχισε να δημιουργείται στα τέλη της άνοιξης στο χώρο που κάποτε υπήρχε ένα βιβλιοπωλείο. Το καλοκαίρι το μαγαζί ήταν ήδη έτοιμο και όλοι όσοι περνούσαμε απ’έξω κατά τη διάρκεια των εργασιών είχαμε την ευκαιρία να το δούμε απο κοντά!

Με κύριο ατού του ειδικά τους θερινούς μήνες την όμορφη αυλή με τις πολύχρωμες γλάστρες και το προσεγμένο ‘industrial’ εσωτερικό διάκοσμο για το χειμώνα, το Κρίταμο κερδίζει απο την πρώτη ματιά. Ο χώρος έχει δύο επίπεδα, το ισόγειο και το πατάρι το οποίο παρά τον περιορισμένο χώρο του είναι άνετο για μικρές παρέες μέχρι 4 άτομα λόγο περιορισμό στο μέγεθος των τραπεζιών.

Χριστουγεννιάτικο φαγητό στο Κρίταμο

Φαγητό στο Κρίταμο

Στα βασικά τώρα…δηλαδή στο φαί! Το μενού του είναι μικρό και απλό, διατηρώντας την πετυχημένη συνταγή ενός σύντομου και προσεγμένου καταλόγου με μεγάλη ποικιλία συνταγών με βάση το κρίταμο!

Η ποιότητα του φαγητού είναι καλή (αχ αυτή η φάβα..) και η ποσότητα ικανοποιητική, βέβαια όλα είναι σχετικά! Γενικά τρώς πολύ και πληρώνεις λίγα (με 12-15 ευρώ το άτομο τρώς και πίνεις αρκετά καλά). Δεν θα ξετρελαθείς με την γεύση των πιάτων,αλλά θα σου αρέσει το ύφος τους, οι καλές ποσότητες και το οτι όλα είναι ψημένα καλά! Για το δε service μόνο καλά λόγια έχω να πω, φιλικότατοι και εξυπηρετικότατοι!

Το μαγαζί μαζεύει αρκετό κόσμο της περιοχής και όχι μόνο και ειδικά τις παρασκευές και τα σαββατοκύριακα δύσκολα θα βρεί κανείς τραπέζι μετά τις 21:00 αν δεν έχει ήδη κλείσει.

Αυτό που δέν θα απασχολήσει σίγουρα κανέναν είναι το πάρκινγκ γύρω απο το μαγαζί!

  • Kritamo (5)
  • Kritamo (6)
  • Kritamo (7)
  • Kritamo (2)
  • Kritamo (3)
  • Kritamo (1)
  • Kritamo (9)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση