Παρασκευή στη…Ραφήνα!

rafina 1Καλή χρονιά! και επειδή η καλή χρονιά από την αρχή φαίνεται και καθ` ότι αδειούχος(!), είπα να απομακρυνθώ λιγάκι και να κάνω μια διαδρομή μέσης απόστασης που την είχα στο μυαλό μου από καιρό τώρα.

Προορισμός Ραφήνα (ναι αυτή με το λιμάνι!!), μια διαδρομή όχι ιδιαίτερα απαιτητική για τον μη αρχάριο. Θα μου πείτε πως όλα είναι σχετικά όσον αφορά την αντοχή και την δύναμη του κάθε ποδηλάτη σε σχέση με την απόσταση που καλύπτει… Θα το δεχτώ λοιπόν(!), οπότε… Ήταν μια διαδρομή δύσκολη ή εύκολη, με αρκετές ή λίγες ανηφόρες! Το σίγουρο λοιπόν ήταν πως η διαδρομή μόνο αδιάφορο δεν σε άφηνε….

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Ίλιον ώρα 09:00, εκκίνηση. Φεύγοντας ΔΕΝ είχα σκοπό να κάνω την διαδρομή όσο πιο γρήγορα μπορούσα, πρώτον γιατί δεν είμαι σε θέση ακόμα να κάνω διαχείριση της ενέργειάς μου για τόσα χιλιόμετρα (ώστε να γυρίσω και να με βαστάνε τα πόδια μου), και δεύτερον γιατί ήθελα να χαρώ τη διαδρομή η οποία ειδικά μετά το Πικέρμι είναι όμορφη. Προτίμησα λοιπόν να ακολουθήσω σύντομη διαδρομή και να μην πάω από το κέντρο για να πάρω όλη την Μεσογείων από την αρχή, έτσι μπήκα Αγίους Αναργύρους τους οποίους και διέσχισα περνώντας την γέφυρα πάνω από την εθνική οδό και συνεχίζοντας ανέβηκα την Λ.Δεκελείας, πέρασα μπροστά από το παλιό γήπεδο της Α.Ε.Κ. και συνέχισα περνώντας κάθετα την Λ.Ηρακλείου στην Λ.Εθνικής  Αντιστάσεως..Ήμουν ήδη στη Ν.Ιωνία με κατεύθυνση προς Φιλοθέη..μέχρι να βγω από Φιλοθέη, Μεσογείων ( μέσω Λ. Καποδιστρίου η οποία εν συνεχεία γίνεται Δουκίσσης Πλακεντίας ) δεινοπάθησα..Πολλή κίνηση και δύσκολοι δρόμοι γενικά για ποδήλατο γιατί τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητα και δυστυχώς δεν προσέχουν και ιδιαίτερα έναν ποδηλάτη..

Αφού τα κατάφερα και επέζησα μέχρι την Μεσογείων(!!), από εκεί και πέρα τα πράγματα απλουστεύουν! Τουλάχιστον δεν χάνεσαι! Ο δρόμος μέχρι λίγο πριν το ύψος του Σταυρού (στη συμβολή της Μεσογείων με την Λ.Λαυρίου) είναι μια ανηφοριά, μεγάλη κλίση δεν την λες  παλεύεται (από τον οποιονδήποτε!). Από εκεί και μετά και μέχρι την Ραφήνα στην ουσία ο δρόμος είναι μια μεγάλη κατηφόρα (περίπου από το 21ο έως το 30ο χλμ της διαδρομής ) με κάποιες ευθείες να σπάνε την μονοτονία! ( έτσι για να σκέφτεσαι τι έχεις να τραβήξεις στο γύρνα!! ).

Η άφιξη στη Ραφήνα έγινε σε 1 ώρα και 10 λεπτά καθαρού ποδηλατικού χρόνου από τη στιγμή που ξεκίνησα… Έφτασα στο λιμάνι στις 10:35… όχι κουρασμένος όσο πιασμένος σε αυτά τα 30 χιλιόμετρα της βόλτας… κάπου δεν βολευόμουν στη σέλα… 15 λεπτη στάση για ξεκούραση φωτογραφίες και μανταρίνι!!! Ήδη σκεφτόμουν τις ανηφόρες που με περίμεναν στο Πικέρμι… Έφαγα το φρούτο βιαστικά και ξεκίνησα..

Ήξερα πως έπρεπε να διαχειριστώ την ενέργειά μου με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρω να φτάσω μέχρι το Σταυρό και να είμαι ‘άνετος’ . Έτσι και έγινε διατηρώντας στις ανηφόρες πριν από το Πικέρμι ταχύτητες 17-20 χλμ και προσέχοντας να μην αφαιρεθώ και αναπτύξω ταχύτητα σε σημεία που θα μου ‘κόστιζαν’ ,χωρίς να το καταλάβω σχεδόν έφτασα στο Σταυρό. Από εκεί και μετά θα έκανα όχι την ανάποδη διαδρομή, αλλά θα είχα κατηφοριά!!..Σφαίρα και λίγα λέω!! Κατέβαινα την Μεσογείων με 35-45 χλμ.μέχρι που έπεσα σε κίνηση έξω από την Ε.Ρ.Τ. Θα συνέχιζα μέχρι το τέλος της Μεσογείων και θα έπαιρνα την Αλεξάνδρας, αλλά έπρεπε να κάνω μια στάση στα παιδιά στο ‘Cyclist‘ , (απέναντι από το σταθμό του μετρό στο νομισματοκοπείο ), το πίσω σασμάν ήθελε ρυθμίσεις και όλο το ποδήλατο γενικά ήθελε το check του μιας και από τη μέρα που το πήρα είχα κάνει ήδη 350 χλμ και δεν το είχα πάει ( το πρώτο σέρβις, λάδια,φίλτρα,μπουζί κ.α!!!). Αφού ανεφοδιάστηκα και με νερό, τους ευχαρίστησα και έφυγα για το τελευταίο σκέλος της βόλτας.

Αλεξάνδρας, Ιουλιανού και δεξιά Λιοσίων. Τελικά φαίνεται πως κράτησα αρκετή ενέργεια γιατί μπαίνοντας Λιοσίων ‘πάταγα’ και ένιωθα και άνετα..φτάνοντας τελικά σπίτι κατά τις 13:15 ( πάνω στην ώρα για φαΐ!!!). 2:40′ καθαρού ποδηλατικού χρόνου, για 66,4 χλμ με 24,8 μ.ω.τ.

Υ.Γ  Η βόλτα μέχρι τη Ραφήνα αξίζει… ειδικά με παρέα… αξίζει και γιατί πολύ εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με την έξοδο για σ/κ με καράβι σε έναν κοντινό προορισμό όπως το Μαρμάρι ή η Άνδρος, βόλτες που θα κάνουμε το καλοκαιράκι!

 

  • rafina 2
  • rafina 1
  • rafina 7
  • rafina 6
  • rafina 5
  • rafina 4
  • rafina 3

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση