Χριστουγεννιάτικο κάψιμο.. (θερμίδων!)

Εικόνα2572Ξημέρωνε Χριστούγεννα..το μεσημέρι που θα ακολουθούσε θα συνοδευόταν απο πλήρες γεύμα! (μπριζόλες!),έχοντας ξυπνήσει απο νωρίς αποφάσισα να κάνω αυτό που δεν είχα κάνει τις προάλλες..να ανέβω στον υμηττό και να κάψω προκαταβολικά τις μεσημεριανές θερμίδες (και καλά, αφορμή για βόλτα έψαχνα χρονιάρα μέρα). Η διαδρομή απλή..Ίλιον-Καισαριανή-Υμηττός..ξεκίνησα κατά τις 10, η λιοσίων άδεια..το κέντρο επίσης..συνεπακόλουθα η ταχύτητά μου ήταν μεγάλη (γύρω στα 30 χαω).

Εύκολα έφτασα μέχρι την Εθνικής Αντιστάσεως στη διασταύρωση με την Υμηττού, απο εκεί και μετά ο δρόμος ανηφορίζει..μέχρι το νεκροταφείο της Καισαριανής η μικρή κλίση της ανηφόρας επέτρεπε τη διατήρηση της ταχύτητας μεταξύ 14 και 19 χαω, πιο μετά ο δρόμος ανηφορίζει κι άλλο για να φτάσουμε στην είσοδο του αισθητικου δάσους της Καισαριανης όπου έκανα την πρώτη στάση για να δροσιστώ..το μέρος εκείνο είναι ιδανικό μιας και δεν περνάνε σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα και όσα υπάρχουν εκεί είναι ανθρώπων που είτε έχουν πάει βόλτα για περπάτημα είτε για ποδήλατο, απο εκεί ξεκινάει στην ουσία ο ανηφορικός δρόμος που οδηγει και στην κορυφή του βουνού..σκοπός μου ήταν να φτάσω όσο πιο ψηλά μου επέτρεπε ο χρόνος (είπαμε..με περίμεναν και κάτι μπριζόλες!). Τα πρώτα 500 μέτρα ήταν δράμα!, ο δρόμος εκεί έχει αρκετά μεγάλη κλίση και η ταχύτητα με το ζόρι έφτανε τα 10 χαω…το ορθοπέταλο βοήθησε λίγο…Πιο μετά η πορεία εξομαλύνθηκε, δηλαδή η ανηφόρα ήταν μικρότερης κλίσης. Αν και είχα ήδη κουραστεί απο την διαδρομή μέχρι το βουνό (περίπου 14 χλμ) το τοπίο με αποζημίωνε!..ανέβηκα 2-3 χλμ ακόμα πιο πάνω και σταμάτησα λίγο να ξεκουραστώ.

Ήταν η ώρα να επιστρέψω..φόρεσα το αντιανεμικό και ξεκίνησα την κάθοδο!..η ταχύτητα καθόδου εύκολα ξεπερνούσε τα 50 χαω σε πολλά σημεία (μακάρι να ανέβαινα και τόσο εύκολα!!)..κατέβηκα απο το βουνό σε χρόνο μηδέν!..Συνέχισα αριστερά στην Υμηττού και πήγα απο καλλιμάρμαρο, σύνταγμα, πανεπιστημίου, 3ης σεπτεμβρίου και λιοσίων, η κούραση είχε επέλθει..μέχρι να φτάσω Ίλιον είχα ξεμείνει απο δυνάμεις, απο τη βιασύνη μου το πρωί ούτε μια σοκολάτα δεν πήρα μαζί μου και αυτό μου κόστιζε..Η διαδρομή τελικά ολοκληρώθηκε σε 1:30′ με συνολικά 34,9 χλμ και 23,2 μ.ω.τ. Χρόνος όχι κακός αν αναλογιστούμε πως το μυαλό μου ήταν στις μπριζόλες!!!!

  • Υμηττος trek
  • Υμηττος 1
  • Υμηττος 4
  • Υμηττος 6
  • Υμηττος 5
  • Υμηττος 3
  • Υμηττος 2

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/tkapgr/public_html/_www.athenswalk.gr/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.1/part-related-posts.php on line 8

Απάντηση